!
!

Terug vinden verloren dingen die je kwijt bent

Terugvinden, verloren dingen( dingen de je kwijt bent weer terug vinden)

Vergeten kan verschillende oorzaken hebben. Het kan een gevolg zijn van een gebrekkige opslag van informatie (ook wel codering of inprenting genoemd), het niet kunnen vasthouden of niet meer kunnen kunnen terugvinden van informatie. Informatie wordt beter opgeslagen of 'gecodeerd' als het een bepaalde betekenis voor ons heeft (bijvoorbeeld door een woord met iets anders te associëren). Het vasthouden van informatie kan op twee manieren worden belemmerd. Indrukken of kennis kunnen passief vervagen, of kunnen op een meer actieve manier door interferentie met andere informatie uit het geheugen verdwijnen.[1] Iets wat recent is geleerd kan bijvoorbeeld iets anders dat wij vroeger hebben geleerd weg- of onderdrukken. Men spreekt dan van retroactieve inhibitie. Ook het omgekeerde, proactieve inhibitie geheten, kan plaatsvinden: iets wat vroeger is geleerd kan iets anders dat later is geleerd onderdrukken. Ten slotte is het mogelijk dat we iets vergeten omdat we het niet meer kunnen terugvinden: het zit nog wel in het geheugen, maar we kunnen er niet meer bij. Terugvinden gaat makkelijker als we kunnen beschikken over een hulpmiddel of 'cue': zo kan een gezicht of een melodie ineens de herinnering terugbrengen van een 'vergeten' gebeurtenis uit het verre verleden.

Ticstoornis 1 sessie

Voor echt een blijvend resultaat bieden wij een traject aan vraag naar de mogelijkheden.

Een ticstoornis is een neurologische of psychische aandoening die het optreden van tics als belangrijkste kenmerk hebben. Dit zijn spontane, reflexachtige bewegingen of vocale uitingen.

In het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders zijn ticstoornissen ingedeeld bij de ontwikkelingsstoornissen. Het handboek onderscheidt de volgende ticstoornissen:

Het ICD-10 beschrijft ook de passagère ticstoornis, waarbij de tics minder dan een jaar aanwezig zijn.

Trauma’s 1 sessie

(ongeluk, verkrachting, misbruik, pesten, overval, inbraak enz.)

Trauma: meerdere sessies wordt aangeboden in een traject waar een speciale methode ontwikkeld is door kennis en ervaring, voor een blijvend resultaat vraag naar de mogelijkheden.

Een psychisch trauma komt op wanneer de normale verwerking (verdediging) niet meer helpt, en handelen niet meer lijkt te baten. Een traumatische reactie bestaat uit hyperactivering, dwangmatige herbeleving (het opnieuw beleven van de traumatische ervaring), dissociatie, verdringing, angstreacties en vervlakking (verandering bewustzijnstoestand, vertekende beleving van de werkelijkheid en veranderd toekomstbesef).

Er ontstaat mogelijk een acute of posttraumatische stressstoornis. Het individu ervaart een beschadigd zelfbeeld, bepaald door de aard van de traumatische gebeurtenis en de weerbaarheid van de persoon, de steun van de sociale omgeving en het handelen van de gemeenschap.

Een slachtoffer kan een beroep doen op slachtofferzorg, slachtofferhulp of slachtoffertherapie. In bepaalde ernstige situaties is er sprake van crisishulpverlening.

Verslaving 1 sessie

Verslavingen (, alcohol, drugs, sex, gamen, gokken enz.) voor een blijvend resultaat vraag naar de mogelijkheden voor het doorlopen van een traject

Verslaving ( in balans zijn en zo weer eens echt genieten van elk moment)

Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Het gedrag van de persoon is voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel, of het handelen naar de gewoonte, ten koste van de meeste andere activiteiten. Als het lichaam deze stof of gewoonte dan moet loslaten kunnen er ernstige ontwenningsverschijnselen optreden bij deze persoon.

Vliegangst

Angsten (vliegangst je zult weer normaal in een vliegtuig stappen of je dit al jaren)

Vliegangst is een overmatige angst om te vliegen en behoort tot de zogenaamde specifieke fobieën, het is dus een angststoornis

Zelfhypnose

De Hypnosecoach brengt je onder hypnose en door thuis te oefenen kan je zelfhypnose leren. Daardoor kan hij/zij leren om zelf, zonder hulp van de therapeut, een hypnotische trance bereiken en daarmee de vaardigheden te gebruiken die hij/zij nodig heeft om problemen het hoofd te bieden.

Zelfhypnose werkt autonomie verhogend. je kunt leren zelf invloed uit te oefenen op je eigen gevoel van welbevinden. Hoe vaker wordt geoefend, hoe makkelijker het zal gaan.

Zelfhypnose

Sommige mensen zijn van mening dat er slechts één soort hypnose is: zelfhypnose. Zelfs onder begeleiding van een hypnotiseur is het de cliënt zelf die toestaat dat de trance ontwikkelt en laat bestaan. Dus iedere vorm van hypnose begint toch eigenlijk in de eerste plaats steeds bij de gehypnotiseerde zelf, maar aangezien suggesties van anderen dit kunnen teweegbrengen laat men zich dan eigenlijk begeleiden in de zelfhypnose. Zonder aandacht te schenken aan een vreemde suggestie zal geen hypnose intreden.

Anderen stellen dat er twee soorten hypnose zijn:

  • zelfhypnose, waarbij men zichzelf in de hypnotische toestand brengt, ook autosuggestie genoemd.
  • hypnose waarbij een hypnotiseur de hypnotische toestand tot stand brengt.

Er zijn verschillende stadia van hypnose, van licht zoals een lichte roes tot een zeer zware hypnotische toestand met een totaal verlies van (zelf)bewustzijn en waarbij zelfs een blokkade van zintuiglijke en pijnprikkels kan optreden. Een lichte hypnotische toestand kan vergeleken worden met een situatie waarin men alles om zich heen even vergeet, zoals het diep verzonken zitten in een boek of het kijken naar een spannende film waar men helemaal in opgaat.

De hypnotiseur dient integer te zijn en vertrouwen en gezag uit te stralen. Het is voor een diepere hypnose noodzakelijk dat de gehypnotiseerde zijn zelfcontrole en verantwoordelijkheid tot een bepaald niveau overdraagt aan de hypnotiseur. Op die manier kan de gehypnotiseerde een voldoende hogere vernauwing (concentratie) van zijn bewustzijn verkrijgen. Hij maakt als het ware zijn geest los van allerlei standaard processen en verwacht dat deze overgenomen worden door de hypnotiseur.

Hypnose is geen therapie, hoogstens een hulpmiddel om therapeutische doelen te bereiken.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen ( je hebt de moed en je bent vastbesloten )

Zelfverzekerdheid, zelfzekerheid of zelfvertrouwen is een toestand waarin men (sterk) vertrouwen heeft in het eigen kunnen. Veelal betreft het een vertrouwen in de zaken die binnen het eigen interessegebied of de eigen vaardigheden vallen. Routine versterkt ook het vertrouwen, alles gaat dan immers "alsof vanzelf” (zonder er bij na te hoeven denken).

Zelfverzekerdheid weerspiegelt zich niet alleen in de verbale communicatie, maar ook in de non-verbale communicatie. Zoals veel mensen zijn, is er ook veel acteren bij (theatraal gedrag). Ook kleding en kapsels kunnen meewerken aan de zelfverzekerdheid, of parfum. Meestal wordt ook op de ‘reactie’ gelet, van anderen, wat de zelfverzekerdheid kan versterken, maar ook kan doen afnemen. Vrouwen doen dat (over het algemeen) vaker dan mannen, en zo zijn mannen (over het algemeen) meer op zichzelf gericht, en zo ook anders in het ‘oogcontact’.

Zelfverzekerd

je hebt de motivatie en vastbeslotenheid

Zelfverzekerdheid, zelfzekerheid of zelfvertrouwen is een toestand waarin men (sterk) vertrouwen heeft in het eigen kunnen. Veelal betreft het een vertrouwen in de zaken die binnen het eigen interessegebied of de eigen vaardigheden vallen. Routine versterkt ook het vertrouwen, alles gaat dan immers "alsof vanzelf” (zonder er bij na te hoeven denken).

Zelfverzekerdheid weerspiegelt zich niet alleen in de verbale communicatie, maar ook in de non-verbale communicatie. Zoals veel mensen zijn, is er ook veel acteren bij (theatraal gedrag). Ook kleding en kapsels kunnen meewerken aan de zelfverzekerdheid, of parfum. Meestal wordt ook op de ‘reactie’ gelet, van anderen, wat de zelfverzekerdheid kan versterken, maar ook kan doen afnemen. Vrouwen doen dat (over het algemeen) vaker dan mannen, en zo zijn mannen (over het algemeen) meer op zichzelf gericht, en zo ook anders in het ‘oogcontact’.

Ziekte 1 sessie

Voor de echte verdieping zijn meerdere sessies mogelijk. Voor echt een blijvend resultaat bieden wij een traject aan vraag naar de mogelijkheden.

Kanker, Jij bent belast met je lichaam, maar je kunt de controle hebben over je lichaam

Ziekte is een schadelijke lichamelijke of psychische afwijking van een organisme. Meer specifiek is het een verstoring van de homeostase, het zelfregulerend proces waarbij biologische systemen hun stabiliteit bewaren door zich aan te passen aan de omstandigheden. Dit gaat vaak gepaard met symptomen die wijzen op de abnormale toestand. Gezien de vele verschillende ziektes is een eenduidige definitie echter niet goed mogelijk en is een scherpe afbakening tussen ziekte en gezondheid niet altijd duidelijk.[1] Daarbij speelt ook een rol dat het begrip ten dele cultureel is bepaald, wat bijvoorbeeld blijkt uit de medicalisering van de samenleving.

Voorbeelden van veel voorkomende ziekten zijn griep en virusinfecties van de luchtwegen. Veel voorkomende dodelijke ziekten zijn kanker en hart- en vaatziekten.

Ziekte kan gevolgd worden door genezing, eventueel na behandeling, maar kan ook resulteren in een handicap of de dood. Preventie is juist gericht op het voorkomen van ziektes.